söndag 22 november 2015

Viral på The Crypt 21/11 2015
Viral

När vinterns isande kyla kryper in genom vantar och jackor, känns det bra att få möjligheten att mysa och tillbringa kvällen på The Crypt ihop med bandet Viral. Det är ett band som kör power/heavy metal med en enorm glädje och energi. Dom har även en egen fanclub som med sina snygga tischor förväntansfullt väntar framme vid scenen, Stämningen är glad och det är nästan fullt med folk nu. Med svarta tröjor entrar Viral scenen till publikens glada jubel. Viral rivstartar med Going Down som sätter tonen för hela kvällen. Sångaren i bandet, Albin bär denna kväll kilt, något som verkligen uppskattas av deras fans. Låten Machine är en låt som visar Albins breda röstregister. Allsången tar nu fart på allvar och fortsätter genom Rusty Metal och Devils Clockwork.

Viral har en ny basist, Johan Rapp, som passar väl in i bandet. Ikväll var hans premiärgig med bandet och det gick strålande. Kemin mellan alla i bandet är varm och kärleksfull, något som smittar av sig till alla i publiken. Man får en varm känsla inombords av detta band. Nu får man gåshud när Gallows börjar. En riktig powerlåt, med balladkänsla. Skönt mellansnack och dags för den låt med bäst namn, Viral. Nu ökar trycket och taket lyfter nästan på lilla mysiga Crypt, alla i publiken var med på noterna och sjöng ivrigt med i refrängen, Viral ger allt dom har på scen och bjuder på sig själva. Lyckan ökade när en ny låt,Night Prowler presenterades. Suverän låt som passar dom bra. 

Johan Rapp
Kvällen går tyvärr mot sitt slut och det är två låtar kvar, Mephorius och Scarred. Riktigt sköna metallåtar som höjer temperaturen till max.Kan tänka mig att om publiken fått som dom velat hade Viral fortfarande spelat. Men det finns en chans kvar detta år att få njuta av dom, något jag verkligen ser fram emot. Då med band som Bloodbound och Kardinal Sin. En fullspäckad kväll som går av stapeln den 27 november. 

Det finns ett ord som beskriver bandet på ett fint sätt, och det är kärlek. Kärlek till musiken, varandra och till deras trogna fans. Alltid måna om att alla ska ha kul och få en oförglömlig konsert. Viral har en ljus och spikrak väg framför sig, allt finns där redan och väntar på att få visa vad dom går för. Ett av Linköpings bästa band, enligt mig. Jag lämnar The Crypt varm och go inombords, den bitande kylan känns inte längre och leendet i hjärtat kommer alltid att finnas så länge Viral gör det.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar