fredag 19 februari 2016

Intervju MarysCreek.


Mats Nilsson
Bandet MarysCreek har släppt sitt album Infinity i år. Jag blev nyfiken på att veta mer om detta band som blandar modern hårdrock med popmelodier, som skapar ett unikt sound.
Jag skickade iväg en flaskpost till Mats Nilsson, sångare i bandet.


Hur grundades MarysCreek och varifrån kom idén till namnet?

MarysCreek grundades 2004 av mig och Stefan Halldin. Namnet är väl egentligen en lek med ord ifrån en låt med Nightwish, där vi vände på lite ord i titeln. När vi bollade med bandnamn, på den här tiden ville vi ha en unik webbadress och inget tillägg utav the band eller liknande, MarysCreek var ledig och det kändes som ett schysst namn. Finns även en flod i Texas med samma namn har vi fått reda på nu på senare tid.

Hur har förväntningarna varit på det nya albumet Infinity?

Ifrån vår egen sida så har dom varit väldigt, väldigt högt ställda. Göra någonting halvdant är inte riktigt våran grej, utan vi ville ha den bästa skiva vi hittills har gjort.

Vad tyckte Ni om Er Realeasefest på Palatset, var det speciellt att spela med så många vänner närvarande?

Det är alltid speciellt med så pass mycket vänner i publiken, väldigt kul att kunna fira att skivan är släppt och att man får någon typ av avslut på själva processen ifrån dagen vi började spela in skivan.

Hur har MarysCreek utvecklats från den första skivan Some Kind of Hate och fram till nu?

Oj, jag tycker vi har utvecklats som band en hel del. Känns som att det vi ville förmedla redan på Some Kind of Hate kommit mer till sin rätt på Infinity. Vi släppte ju även en Ep 2014 som även den var ett steg i rätt riktning mot hur MarysCreek låter 2016.

När Ni skriver nytt material, hur delar ni upp jobbet mellan er?

Hittills har det jobbet varit väldigt lätt, då jag skriver både text och musik.

Vilket har hittills varit det bästa giget?

Ja du, en bra fråga. Måste nog säga att spela på Silja Rock 48 timmars kryssning var en höjdare, men även då vi gjorde en mindre Norrlandsturné för ett par år sedan var en höjdare, då vi på vår sista anhalt spelade på Takidas egna festival, Ljungarocken i Ånge.

Vad är det som utgör kärnan i MarysCreek?

Kärnan är såklart vår musik och de fem medlemmar som MarysCreek består av, där varje person bidrar med sitt för hur MarysCreek låter i slutändan.

Vem/ vilka är det som har skapat omslaget till Infinity?

Det är vårt skivbolag, som ordnat med skivomslaget, har hört namnet men kan tyvärr inte komma på det just nu, men han gjorde ett bra jobb i alla fall.

Innan Ni går på scen, vad är det sista Ni tänker på?

Nu jävlar kör vi !!!!!!

Vilka är Era musikaliska förebilder?

Vi är ju alla uppvuxna på mellanmjölk och hårdrock, så givetvis är ju hårdrock grundstenen bland våra förebilder. Mina personliga förebilder är Mötley Crue, Dream Theater, TNT, Harem Scarem, Giant etc etc.

Hur ser framtiden ut för bandet?

Vi hoppas ju givetvis nu att det ska trilla in en massa spelningar i Sverige/ Norden/ Europa, det är det vi sett fram emot att få komma ut och spela låtar från våra tidigare skivor och givetvis massa låtar från Infinity plattan. Sen så¨är det ju även dags att börja skriva låtar till nästa skiva som vi hoppas vi kan ha ute om 2-3 år om allt går som det ska.

Beskriv MarysCreek med tre ord:

Sättet jag personligen ser på MarysCreek är Passion, Lycka, Gemenskap.
Skulle jag skriva med tre ord vad MarysCreek står för skulle det nog vara Ett Jävla Röj!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar